Bucatele de muschi file in crusta de paine

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bucatele de muschi file in crusta de paine

Pregatiti coca de paine: dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit cu o lingurita de zahar, puneti in castron faina cernuta si varsati laptele in centrul ei; framantati pana obtineti o coca omogena, adaugand putin cate putin un pahar de apa calduta,10ml de ulei si o lingurita de sare; lasati coca la crescut intr-un loc cald. Curatati usturoiul si zdrobiti-l cu podul palmei. Taiati bucatele muschiul file si rumeniti-l intr-o tigaie cu usturoiul si 4 linguri de ulei. Puneti paharul de vin, potriviti de sare si piper si lasati totul sa fiarba pana la evaporarea completa a lichidului. Spalati menta si adaugati-o la carne, cu exceptia catorva frunzulite pe care le pastrati pentru a orna. Cand carnea e gata scoateti usturoiul. Cu facaletul intindeti o foaie subtire de coca, pastrand deoparte o bucatica pentu ornare. Intindeti carnea peste coca si formati un rulou, inchizandu-l bine la capete. Puneti ruloul intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, cu capetele suprapuse in jos,si ornati-l cu coca ramasa. Bagati in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 de minute pana coca va prinde o culoare frumoasa. Serviti fierbinte ornand farfuria cu cateva frunzulite de menta. Pofta buna!

Ingrediente Bucatele de muschi file in crusta de paine

500g de muschi file (porc)

500g faina

1/2 pahar de vin alb sec

1/2 pahar de lapte caldut,un cubulet de drojdie,menta ,un catel de usturoi, extravirgin de masline,zahar ,sare

piper negru

Categorii