Bucte cu branza si stafide
Reteta culinara Bucte cu branza si stafide din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Bucte cu branza si stafide
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bucte cu branza si stafide
„Rețete de suflet” Sunt bucăți minunate umplute cu brânză de vaci și stafide, bucăți care îți merg la inimă și îți amintesc de copilărie.
Pt. a luat: 1 kg de faina alba 1 lgt sare 15 g drojdie proaspătă 150 ml lapte 1 zahăr lgt 2 lg faina 370 g lapte 4 lg zahăr 1 lgt esență de vanilie 2 oua 2 lg ulei 50 g unt Pt. umplere: 600 g brânză de vaci 1 sau zahăr după gust zahăr vanilat coaja de lamaie rasa 100 g stafide aurii esenta de rom cele 1 sau ptSe prepară în luna mai. In 150 ml de lapte cald se pune 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdie zdrobita. Se amestecă bine și se lasă să se activeze 10 minute.
Pune faina cernuta intr-un bol. Adauga sare. Faceți o gaură în mijloc și turnați maioneza. Pune zahărul și coaja de lămâie în restul de lapte ușor încălzit. Se toarna peste maioneza, se adauga ouale batute, uleiul si esenta de vanilie. Frământați un aluat moale care nu se lipește de mâini. Spre final se adauga untul taiat bucatele. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Brânza se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și oul. Stafidele se lasa la macerat in esenta de rom si apoi se adauga in amestecul de branza. totul este bine omogenizat.
Dupa ce a crescut aluatul se rupe bucatele potrivite din el, se aplatizeaza dandu-i forma rotunda, se pune cam 1 lgt plin de branza in mijloc si se aduce marginile la mijloc lipindu-le, formand o bila. Faceți același lucru cu tot aluatul.
Se pun butoaiele in tava, se lasa la fermentat aproximativ 15 minute, apoi se ung cu ou batut. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se serveste atat calde cat si reci, pudrate cu zahar pudra deasupra.
Poftă bună!
Ingrediente Bucte cu branza si stafide
1 kg faina alba
1 lgt sare
15 g drojdie proaspata
150 ml lapte
1 lgt zahar
2 lg faina
370 g lapte
4 lg zahar
1 lgt esenta de vanilie
2 oua
2 lg ulei
50 g unt
600 g branza de vaci
1 ou
zahar dupa gust
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
100 g stafide aurii
esenta de rom
1 ou pt uns