Bucte cu branza si stafide

Reteta culinara Bucte cu branza si stafide din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Bucte cu branza si stafide

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bucte cu branza si stafide

 

„Rețete de suflet” Sunt bucăți minunate umplute cu brânză de vaci și stafide, bucăți care îți merg la inimă și îți amintesc de copilărie.

Pt. a luat: 1 kg de faina alba 1 lgt sare 15 g drojdie proaspătă 150 ml lapte 1 zahăr lgt 2 lg faina 370 g lapte 4 lg zahăr 1 lgt esență de vanilie 2 oua 2 lg ulei 50 g unt Pt. umplere: 600 g brânză de vaci 1 sau zahăr după gust zahăr vanilat coaja de lamaie rasa 100 g stafide aurii esenta de rom cele 1 sau pt

Se prepară în luna mai. In 150 ml de lapte cald se pune 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdie zdrobita. Se amestecă bine și se lasă să se activeze 10 minute.

Pune faina cernuta intr-un bol. Adauga sare. Faceți o gaură în mijloc și turnați maioneza. Pune zahărul și coaja de lămâie în restul de lapte ușor încălzit. Se toarna peste maioneza, se adauga ouale batute, uleiul si esenta de vanilie. Frământați un aluat moale care nu se lipește de mâini. Spre final se adauga untul taiat bucatele. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Brânza se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și oul. Stafidele se lasa la macerat in esenta de rom si apoi se adauga in amestecul de branza. totul este bine omogenizat.

Dupa ce a crescut aluatul se rupe bucatele potrivite din el, se aplatizeaza dandu-i forma rotunda, se pune cam 1 lgt plin de branza in mijloc si se aduce marginile la mijloc lipindu-le, formand o bila. Faceți același lucru cu tot aluatul.

Se pun butoaiele in tava, se lasa la fermentat aproximativ 15 minute, apoi se ung cu ou batut. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se serveste atat calde cat si reci, pudrate cu zahar pudra deasupra.

Poftă bună!

Ingrediente Bucte cu branza si stafide

1 kg faina alba

1 lgt sare

15 g drojdie proaspata

150 ml lapte

1 lgt zahar

2 lg faina

370 g lapte

4 lg zahar

1 lgt esenta de vanilie

2 oua

2 lg ulei

50 g unt

600 g branza de vaci

1 ou

zahar dupa gust

zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

100 g stafide aurii

esenta de rom

1 ou pt uns

Categorii