Budinca cu dovlecei si telemea

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca cu dovlecei si telemea

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul. Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana. Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire. Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia. Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos. Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.

Ingrediente Budinca cu dovlecei si telemea

600 g dovlecei decojiti si fara seminte

250 g telemea

1 morcov(cca150g)

1 ceapa mare

180 g faina

5 oua

60 ml ulei

1 lingurita praf de copt

o legatura de marar

Categorii