Budinca cu macaroane, branza dulce si stafide

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca cu macaroane, branza dulce si stafide

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom. Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot. Cand incepe sa fiarba, adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min., dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem pe rand branza de vaci, smantana, galbenusurile, zaharul brun, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat. Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam macaroanele. Amestecam bine astfel incat macaroanele sa se incorporeze in compozitia de mai sus. Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el. Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii. Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade. Scoatem budinca din cuptor si o putem servi atat calda cat si rece, simpla sau acompaniata de dulceata, fructe, sirop. Pofta buna!
Reteta pregatita de Maria @www.mmihalache.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton

Ingrediente Budinca cu macaroane, branza dulce si stafide

400 g macaroane Hutton

500 g branza dulce  de vaci

300 g smantana

5 oua

10 linguri rase cu zahar brun

3 linguri zahar tos alb

150 ml lapte

esenta de rom

150 g stafide

2 pliculete zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

unt pentru uns tava

un praf de sare

Categorii