Budinca de castane si ciocolata amaruie
Instructiuni de preparare Budinca de castane si ciocolata amaruie
O fiola esenta de romInti de toate fierbem castanele in jur de 250-300 g cu tot cu coaja. Cind acestea sint gata, scurgem apa, le curatim si le mixam ca sa le transformam in piure , lasam deoparte citeva castane pe care le vom taia bucatele.
Intr-un vas la foc mic topim untul, dam vasul la o parte de pe foc si adaugam incet faina, amestecind continuu sa nu se cocoloseasca, adaugam si laptele cald incet si continuind sa amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pina compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroase.
La sfirsit adaugam ciocolata taiata bucatele si amestecam bine pina se topeste toata, punem si piureul de castane, castanele bucatele, esenta de rom si amestecam din nou. Daca faceti pentru copii, ori renuntati la esenta, ori puneti foarte putina.
Ingrediente Budinca de castane si ciocolata amaruie
30 g unt
40 g faina de griu
400 ml lapte cald
70 g zahar
80 g piure de castane
3-4 castane intregi
35 g ciocolata amaruie