Budinca de cozonac

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru un gust mai intens); se lasa la foc mic pana se incalzeste, insa nu trebuie sa dea in clocot; intre timp batem ouale cu zaharul pana obtinem o consistenta spumoasa, care la randul ei se toarna peste laptele de pe foc; se mai amesteca putin, astfel incat compozitia rezultata din oua si zahar sa se incorporeze bine; se ia de pe foc si se lasa la racit. Pana se raceste laptele ne ocupam de cozonaci; ii taiem felii si incepem sa tapetam vasul in care vom coace budinca, de preferinta un vas termitezistent. Tapetam marginile si fundul vasului, dupa care turnam compozitie de lapte, oua si zahar, cat sa acopere primul strat; dupa ce acesta a fost absorbit de stratul de cozonaci, punem un strat de gem, fructe confiate, bucatele de ciocolata, stafide etc (ce poftiti dvs; eu am pus doar gem de portocale); continuam la fel pana am umplut vasul (un strat de cozonaci, lapte, un strat de gem etc), stratul final fiind de gem. Dam la cuptor 30 de minute la 180 de grade C, in cuptorul princalzit. La final se poate orna dupa bunul plac sau pudra cu zahar. Pofta buna!

Ingrediente Budinca de cozonac

Orice fel de cozonaci care v-au ramas prin camara

500 ml lapte

3 oua

150 gr zahar

Zahar vanilat

Pastaie vanilie

Dulceata (eu am folosit de portocale)

Fructe confiate

Categorii