Budinca de dovlecei

Reteta culinara Budinca de dovlecei din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Budinca de dovlecei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Budinca de dovlecei

 

Retete de vara Un preparat usor pe care l-am mancat cu placere atat cald, dar mai ales rece.  

 

INGREDIENTE
3-4 dovlecei tineri 200 gr piept de pui 30 gr unt 30 gr faina 300 ml lapte 100 gr smantana sare piper marar verde 70 gr parmezan ras 1 lingura unt+pesmet pentru uns forma Spalam dovleceii si ii descojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.Fierbem 7-8 minute si dam jos. Lasam sa se racoreasca si adaugam sare, piper , smantana si mararul. Pieptul de pui il taiem cubulete. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam sarea si pieptul de pui. Fierbem cateva minute pana carnea se albeste. Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca. Tapetam o forma cu unt si pesmet. Asezam un rand de dovlecei usor suprapusi, presaram pieptul de pui si jumatate din sos. Asezam restul de dovlecei si turnam sosul ramas. Dam forma la cuptor la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi gata presaram parmezanul ras.

Ingrediente Budinca de dovlecei

3-4 dovlecei tineri

200 gr piept de pui

30 gr unt

30 gr faina

300 ml lapte

100 gr smantana

sare

piper

marar verde

70 gr parmezan ras

1 lingura unt+pesmet pentru uns forma

Categorii