Retete de vara
Un preparat usor pe care l-am mancat cu placere atat cald, dar mai ales rece.
3-4 dovlecei tineri
200 gr piept de pui
30 gr unt
30 gr faina
300 ml lapte
100 gr smantana
sare
piper
marar verde
70 gr parmezan ras
1 lingura unt+pesmet pentru uns forma
Spalam dovleceii si ii descojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.Fierbem 7-8 minute si dam jos. Lasam sa se racoreasca si adaugam sare, piper , smantana si mararul. Pieptul de pui il taiem cubulete. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam sarea si pieptul de pui. Fierbem cateva minute pana carnea se albeste. Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca. Tapetam o forma cu unt si pesmet. Asezam un rand de dovlecei usor suprapusi, presaram pieptul de pui si jumatate din sos. Asezam restul de dovlecei si turnam sosul ramas. Dam forma la cuptor la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi gata presaram parmezanul ras.