Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

 

Din cateva ingrediente bune si sanatoase poti face destul de repede un desert economic, parfumat si delicios, mai ales pentru copii. Am folosit caise uscate, pentru gustul lor, dar și pentru aspectul lor, dar pot fi înlocuite cu stafide sau alte fructe uscate care vă plac. Din ingredientele de mai jos am facut o portie de budinca, intr-o tava dreptunghiulara de tort.

125 de grame de paste 400 de grame de brânză de vaci dulce 100 ml de smântână grasă 2 oua 100 de grame de zahăr tos 100 de grame de caise uscate 1 lingura de faina alba (amidon alimentar) 1-2 linguri de esență de rom 1 plic de zahăr vanilat coaja de lamaie praf de scorțișoară unt pentru a unge tava de copt

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si cand sunt gata se strecoara, se clatesc si se lasa sa stea.

În timp ce pastele fierb, caisele uscate se pun la fiert cu apă clocotită timp de 1 minut, apoi se strecoară și se țin la macerat în esență de rom 10-15 minute.

Separat se amestecă bine brânza de vaci cu: smântână, coajă de lămâie rasă (lime), zahăr tos și zahăr vanilat. Se amestecă cele două ouă și se încorporează în acest amestec.

Cand pastele s-au scurs bine si s-au racit, se adauga in compozitia de branza si se amesteca bine.

Se unge tava de copt cu unt si se toarna o treime din compozitie. Deasupra punem jumatate din caise aromate cu esenta de rom. Se toarna a doua treime din compozitie, se adauga restul de caise aromate si la final se toarna restul compozitiei cu branza.

Dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute, pana cand budinca se rumeneste frumos. Apoi scoatem tava din cuptor si cand budinca s-a racit o rasturnam pe o tava, o pudram cu scortisoara si o feliem.

Budinca este bună și caldă, dar rece este mai bună. Astfel, se taie mai usor si mai frumos.

Ingrediente Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

125 grame de paste

400 grame de brânză dulce de vaci

100 ml de smântână grasă

2 ouă

100 grame de zahăr tos

100 grame de caise uscate

1 lingură de făină albă (amidon alimentar)

1-2 linguri de esență de rom

1 plic de zahăr vanilinat

coaja de lămâie (lime)

pudră de scorțișoară

unt pentru uns tava de copt

Categorii