Budinca de paste, cu branza dulce si stafide
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Budinca de paste, cu branza dulce si stafide
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Budinca de paste, cu branza dulce si stafide
Pentru sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut, am făcut o budincă aromată și delicioasă, care în plus nu a necesitat multe pregătiri prealabile, așa că destul de repede, din cuptor s-au răspândit în casă arome tentante, iar noi ne-am putut răsfăța cu un desert foarte bun.
INGREDIENTE
Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze bine.
Se amestecă brânza de vaci (bine scursă de zer) cu: ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat și amidonul alimentar. Când zahărul s-a topit, se adaugă pastele bine scurse de apă și stafidele, cu esența de rom în care au stat.
Se omogenizează bine compoziția și se toarnă într-o formă de copt, unsă bine cu unt, în prealabil.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce budinca se rumenește frumos și uniform. Atunci se scoate tava din cuptor, se mai lasă 1-2 minute ca să se răcorească, după care se răstoarnă ușor pe un platou.
Se presară budinca imediat cu pudră de scorțișoară (cine vrea, poate folosi zahăr pudră) și se decorează, după gust.
Se porționează și se servește caldă. Este foarte bună și după ce s-a răcit.
Ingrediente Budinca de paste, cu branza dulce si stafide
100 grame de paste
300 grame de brânză de vaci
100 grame de stafide
2 ouă
100 grame de zahăr tos
1 plic de zahăr vanilinat
2 linguri de amidon alimentar
1-2 linguri de esență de rom
pudră de scorțișoară
unt pentru uns tava de copt