Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Algeria. Cum sa faci Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

 

Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten, este bogata in proteine, contine putine calorii ....dar sa revenim la reteta noastra. Calentica sau mai des numita karantika, este o budinca algeriana originara din orasul Oran. O puteti cumpara calda la vanzatorii ambulanti din marile orase. Este o mancare ieftina, consistenta si economica. Se poate servi cu sos de rosii picant asezonat cu harissa. Este des parfumata cu chimen si arozata cu ulei de masline. Ideala in perioada de post. https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/budinca-sarata-algeriana-cu-faina-de.html

Ingrediente Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

200 gr de faina de naut bio

sare

1 lingurita de chimen (am pus seminte)

50 ml de ulei

50 ml de lapte

2 oua

3 portii de branza topita

1 plic de praf de copt

900 ml - 1 l de apa rece

Categorii