Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor
Ne plac mâncărurile din cartofi, mai ales dacă sunt preparate cu lactate sănătoase și naturale. Exact asta am făcut în urmă cu câteva zile: o garnitură ușoară, sănătoasă și plăcută, care poate fi servită și ca fel principal mai simplu și nepretențios, alături de 2-3 linguri de iaurt gras.
Ingrediente Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor
Pentru bulgărași:
6 cartofi medii
1 ou
50 grame de telemea
50 grame de unt
3-4 linguri de făină albă
sare
piper
1 legătură de mărar
pesmet pentru tavă și pentru modelat bulgărașii
unt pentru uns tava
Pentru sosul alb:
300 ml de smântână grasă
100 grame de unt
100 grame de cașcaval răzuit
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingură de amidon alimentar
3-4 linguri de apă
sare
oregano
pătrunjel tocat