Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor

 

Ne plac mâncărurile din cartofi, mai ales dacă sunt preparate cu lactate sănătoase și naturale. Exact asta am făcut în urmă cu câteva zile: o garnitură ușoară, sănătoasă și plăcută, care poate fi servită și ca fel principal mai simplu și nepretențios, alături de 2-3 linguri de iaurt gras.

Ingrediente Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor

Pentru bulgărași:

6 cartofi medii

1 ou

50 grame de telemea

50 grame de unt

3-4 linguri de făină albă

sare

piper

1 legătură de mărar

pesmet pentru tavă și pentru modelat bulgărașii

unt pentru uns tava

Pentru sosul alb:

300 ml de smântână grasă

100 grame de unt

100 grame de cașcaval răzuit

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

1 lingură de amidon alimentar

3-4 linguri de apă

sare

oregano

pătrunjel tocat

Categorii