Burger de post din fasole rosie

Reteta culinara Burger de post din fasole rosie din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Burger de post din fasole rosie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Burger de post din fasole rosie

 

Este post, dar nu mâncăm doar tocane, cartofi și nu numai! Acum avem o gamă atât de largă de produse de post și putem pregăti tot felul de rețete! De data asta mi-am dorit foarte mult un burger! Se pot face din diverse legume: ciuperci, năut, fasole, soia etc., dar m-am oprit la fasole. A iesit o bunatate de nedescris, ca sa nu mai vorbim de cat de satioasa era! Puteți face chiar și un sos de iaurt de soia, o maioneză de post, în funcție de ce vă place. Merita pregatit! Cu siguranță o voi face mai des!

Pentru chiftele de fasole (4 bucăți): 2 conserve de fasole rosie (400 gr fiecare) 1 ceapă verde 1/2 legatura de patrunjel verde 1 lingurita mustar 1 lingură fulgi de drojdie 2 linguri pesmet sare piper paprika cimbru uscat 1 catel de usturoi (optional) 2 linguri ulei În plus: 4 cifre 2 rosii salată verde 2 muraturi muştar ketchup bio Chifteluțe de fasole: Scurgeți fasolea și treceți-o sub un jet de apă. Se toarnă într-o sită și se lasă să se scurgă bine. Tăiați ceapa verde felii. Tocați mărunt pătrunjelul verde. Se pune fasolea scursa intr-un bol si se da cu blenderul, dar nu se face pasta, ci se lasa si bucatele de fasole. Adăugați verdeața tocată, pesmetul, fulgii de drojdie, muștarul și amestecați bine. Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, putin cimbru uscat si usturoi zdrobit dupa aceea. Se acopera compozitia si se da la frigider pentru o ora. Sau îl puteți pregăti seara și îl puteți lăsa la frigider peste noapte. Ungeți un grătar cu ulei, încălziți-l. Din compozitie se formeaza 4 chiftele de marimea unei palme.Le puteti pune pe gratarul incins, le rumeniti la foc potrivit. Întoarceți-le cu grijă, cu o paletă subțire, pentru că sunt ușor fragile. Cand sunt gata, scoate-le pe o farfurie. Roșiile se feliază, se taie murăturile în fâșii subțiri. Rupeți salata în bucăți mai mari. Tăiați fiecare chiflă în jumătate. Ungeți partea de joc cu puțin muștar. Se pune salata, o chifteluță de fasole, felii de roșii, castraveții, ketchup și se acoperă cu capacul pentru chiflă. Apăsați ușor, apoi serviți! Am pregatit si niste cartofi copti! Mmmm, prea bine, prea grozav, ne-a plăcut prea mult! Poftă bună!

Ingrediente Burger de post din fasole rosie

Pentru chiftelele de fasole (4 bucati):

2 cutii de fasole rosie (400 gr fiecare)

1 ceapa verde

1/2 legatura patrunjel verde

1 lingurita mustar

1 lingura fulgi de drojdie

2 linguri pesmet

sare

piper

boia de ardei dulce

cimbru uscat

1 catel de usturoi (optional)

2 linguri ulei

In plus:

4 chifle

2 rosii

salata verde

2 castraveti murati

mustar

ketchup bio

Categorii