Pizza cu andive si sunca de Praga

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu andive si sunca de Praga

Nu ati mai mancat pizza cu andive? Atunci este clar ca trebuie sa incercati aceasta pizza delicioasa, s-ar putea sa ramaneti surprinsi de cat de buna este. Cerneţi făină şi sarea într-un bol. Combinaţi drojdia cu apa şi lăsaţi 3-4 minute, până vedeţi că se activează drojdia. Turnaţi apoi lichidul peste făină şi formaţi aluatul. Frământaţi energic timp de 10-15 minute până când aluatul devine neted şi elastic. Puneţi-l într-un bol curat uns cu ulei, acoperiţi-l şi lăsaţi-l la crescut timp de oră şi jumătate - două ore. Puneţi toate ingredientele în blender şi faceţi-le praf. Vărsaţi compoziţia într-o oală mică şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până scade o treime din lichid. Odată ce le avem pe acestea gata, pornim cuptorul la maxim şi aşezăm o piatră sau o tavă groasă pe fundul acestuia. Luăm aluatul cu mâinile înfăinate, îl dezumflăm cu grijă şi-l întindem în tavă cu degetele, formând o margine. Întindeţi sosul cu ajutorul lingurii apoi puneţi deasupra ingredientele pentru pizza. Şi daţi la cuptor pentru 10-15 minute. Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Prin Casa.

Ingrediente Pizza cu andive si sunca de Praga

Aluat:

300 g făină 650

180 ml apă caldă

un plic de 7 g drojdie uscată

un praf de sare

Sosul:

o conservă de roşii în bulion de 400 g

o ceapă medie

un căţel de usturoi

o lingură de frunze de oregano

sare

piper

ulei de măsline

Topping:

mozzarella fresca

măsline negre

o capătână de andivă tăiată felii subţiri

pe lung

felii de şuncă de Praga

Categorii