Burlanase cu crema fina de oua

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Burlanase cu crema fina de oua

Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare, se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins, apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elastic. Impartim aluatul in doua, apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale, se asaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde. Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut. Din albusuri, se prepara o bezea cu restul de zahar. In laptele ramas, diluam lingura de amidon de porumb, apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie), amestecand continuu cu telul pana se ingroasa, apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos, apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra. Pofta buna!

Ingrediente Burlanase cu crema fina de oua

Rulouri:

2 oua

8 linguri de zahar

8 linguri de ulei

8 linguri de lapte

esenta vanilie

1 lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie

un praf de sare

cca. 500 g faina (ca pentru cornulete)

Crema:

3 oua

500 ml lapte

250 g zahar

1 lingura amidon de porumb

2 pliculete zahar vanilat

un praf de sare

Categorii