Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

Reteta culinara Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada” din categoria Cafea. Specific Iordania. Cum sa faci Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

 

Astazi a inceput in lumea musulmana sarbatoarea "Eid al Fitr" care marcheaza sfarsitul lunii de post Ramadan. Bucataraselor din lumea musulmana le doresc "Eid Mubarak!" Cafeaua araba cu cardamom este servita in ocazii speciale: sarbatori,vizite speciale, nunti, graduari,inmormantari. Este o cafea de “bine ati venit”-“ ahlan wa sahlan” care se serveste la inceputul vizitei. Spre deosebire , cafeaua dulce sau cafeaua de”la revedere” –“ ma’e salameh” se serveste la incheierea vizitei. Daca cineva te serveste la inceputul vizitei cu cafea dulce inseamna ca nu esti binevenit. Obiceiul bautului de cafea a inceput in Orientul Mijlociu si ramane o traditie locala; cafenelele sunt inca foarte populare in tarile arabe.Barbatii ( dar mai nou si tineretul) se intalnesc la cafenea pentru a bea cafea si a discuta politica, dar si pentru jocuri de carti si table,pentru a asculta muzica traditional si a fuma narghilea. Mai mult, obiceiul de a bea cafea si a fuma narghilea s-a extins in majoritatea capitalelor europene. Orasenii o numesc “ahwa” si populatia rurala “gahwa” sau “kahwa”. Exista 4 feluri de cafea araba( in caz ca vreti sa comandati la cafenea): “awha sada”: cafea amara (cu cardamom) “ahwa ariha”: cafea indulcita usor “ahwa mazboot”: cafea indulcita mediu “ahwaziyada”: cafea foarte dulce Zaharul se adauga la cafea in mod characteristic in timpul prepararii.

Ingrediente Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

3 pahare de apa  

3/4cana de cafea macinata grosier  

1/4cana cardamom macinat mai grosier  

1/4lingurita de şofran(optional)

Categorii