Lichior de cafea
Instructiuni de preparare Lichior de cafea
Puneti batonul de vanilie in apa si fierbeti 15 minute, acoperind vasul cu un capac. Scoateti batonul de vanilie. Turnati apa fierbinte peste cafeaua macinata, folosind o sita deasa.
Turnati cafeaua obtinuta din nou peste cafeaua din sita. Adaugati zaharul, alcoolul rafinat si batonul de vanilie. Turnati amestecul intr-un vas de sticla, puneti capacul. Dupa ce s-a racit pastrati la frigider cateva zile.
Verificati dupa cateva zile daca aroma de vanilie este destul de puternica. Filtrati amestecul din vas si puneti intr-un vas curat. Adaugati romul. Optional, puteti adauga glicerina pentru a mari consistenta lichiorului. Se poate consuma imediat.Se poate folosi vodca in locul alcoolului rafinat, pentru un lichior mai slab.
Ingrediente Lichior de cafea
500 ml lichior
250 ml apa
100 g cafea macinata
100 g zahar brun
250 ml alcool rafinat sau vodca de buna calitate
baton de vanilie ( 2 - 3 cm)
optional:
glicerina (1 lingurita), rom(1 lingura)