Lichior de cafea

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Lichior de cafea

Puneti batonul de vanilie in apa si fierbeti 15 minute, acoperind vasul cu un capac. Scoateti batonul de vanilie. Turnati apa fierbinte peste cafeaua macinata, folosind o sita deasa.

Turnati cafeaua obtinuta din nou peste cafeaua din sita. Adaugati zaharul, alcoolul rafinat si batonul de vanilie. Turnati amestecul intr-un vas de sticla, puneti capacul. Dupa ce s-a racit pastrati la frigider cateva zile.

Verificati dupa cateva zile daca aroma de vanilie este destul de puternica. Filtrati amestecul din vas si puneti intr-un vas curat. Adaugati romul. Optional, puteti adauga glicerina pentru a mari consistenta lichiorului. Se poate consuma imediat.Se poate folosi vodca in locul alcoolului rafinat, pentru un lichior mai slab.

Ingrediente Lichior de cafea

500 ml lichior

250 ml apa

100 g cafea macinata

100 g zahar brun

250 ml alcool rafinat sau vodca de buna calitate

baton de vanilie ( 2 - 3 cm)

optional:

glicerina (1 lingurita), rom(1 lingura)

Categorii