Cafea cu lapte si inghetata

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cafea cu lapte si inghetata

Se pregateste cafeaua; se lasa a racit. Se amesteca galbenusurile cu 100 g. zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana ce se obtine o crema.

Frisca se bate pana la jumatate cu zaharul ramas. Galbenusurile frecate se amesteca cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului.

Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore. Puneti apoi cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte si umpleti-le cu lapte rece.

Incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao.

Ingrediente Cafea cu lapte si inghetata

275 ml. cafea espresso

3 galbenusuri

150 g. zahar brun

1 pliculet zahar vanilat

1 varf de cutit sare

200 ml. frisca lichida

Categorii