Cafea la ibric

Reteta culinara Cafea la ibric din categoria Cafea. Specific Turcia. Cum sa faci Cafea la ibric

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cafea la ibric

 

Cu siguranță multora dintre voi vă place să savurați cafeaua de dimineață. Mie așa-mi place, nu să o beau ca englezii. :) Îmi place cafeaua aromată, care îți revigorează simțurile. Astfel că, azi vă prezint vedeta zilei: CAFEAUA LA IBRIC DIN ALAMĂ Indiferent de modul în care preparați cafeaua, trebuie să știți că aceasta acționează cel mai eficient dacă este băută între orele 9:30 și 11:30 deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei doar la câteva ore de la trezire. Explicația este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între orele 8:00 și 9:00, spre sfârșitul dimineții începe ușor să scadă. În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineții, când nivelul de cortizon este mare, cafeina va interacționa cu acest hormon, organismul dezvoltând rezistență, iar consumul de cafea devenind inutil. Consumul cafelei între orele 8:00 și 9:00 va dezvolta toleranță la cofeină, acest lucru făcându-ne să simțim nevoia de a crește doza până la consumul de cafea pe tot parcursul zilei. Așadar, grijă mare! Cafeaua se consumă, și ea, cu moderație și nu la orice oră!

Ingrediente Cafea la ibric

O linguriță zdravănă cu cafea de calitate,

o ceașcă și-un pic de apă fiartă și cafeaua e gata.

Puteți adăuga o boabă de piper sau scorțișoară; poate nucșoară sau frunze de mentă.

Cum vă place.

Categorii