Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici ( pentru a incapea mai usor in calamari!

Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper

Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.

Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!

Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)

Se serveste cald !

Pofta buna

Ingrediente Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

In functie de marimea calamarilor pot fi doi la o portie sau daca sunt mai mari doar unu la o portie !

1 rosii proaspete (fara coaja)

2 masline

3 unt

4 vinete ( ajunge o vanata potrivit de mare)

5 ardei ( un ardei kapia e suficient)

6 morcovi ( unul potrivit de mare)

7 dovlecei ( un dovlecel)

8 patrunjel ( verde )

9 oregano ( eu am pus uscat )

10 busuioc ( daca este verde ii da o aroma de care te indragostesti! )

11 rosmarin ( verde )

12 smantana lichida

13 un pahar de vin alb demi-sec

14 unt

15 usturoi

16 lamaie ( ajunge una)

17 sare si piper dupa gust

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar