Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi
Reteta culinara Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi din categoria Cannelloni. Specific Italia. Cum sa faci Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi
Originea acestor paste este, evident, în Italia. În 1907, Nicola Federico, un bucătar napoletan le inventează pe vremea când lucra la faimosul restaurant ”La Favoria” din orașul Sorrento. Inițial, numele acestor paste tubulare era ”strascinati”, însă curând au primit denumirea pe care o poartă și azi, devenind astfel populare în timpul celui de-al doilea război mondial. Există diverse moduri de preparare a acestor paste, așa că mi-am permis și eu o adaptare. :)
Ingrediente Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi
Ingrediente:
250 g paste cannelloni
300 g piept de pui afumat
100 g ciuperci proaspete
1 morcov mic
câteva felii de praz
250 ml bulion
400 ml lapte
4 linguri amidon
coriandru
vegeta
piper
unt
cașcaval clasic
emmentaler