Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

Reteta culinara Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi din categoria Cannelloni. Specific Italia. Cum sa faci Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

 

Originea acestor paste este, evident, în Italia. În 1907, Nicola Federico, un bucătar napoletan le inventează pe vremea când lucra la faimosul restaurant ”La Favoria” din orașul Sorrento. Inițial, numele acestor paste tubulare era ”strascinati”, însă curând au primit denumirea pe care o poartă și azi, devenind astfel populare în timpul celui de-al doilea război mondial. Există diverse moduri de preparare a acestor paste, așa că mi-am permis și eu o adaptare. :)

Ingrediente Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

Ingrediente:

250 g paste cannelloni

300 g piept de pui afumat

100 g ciuperci proaspete

1 morcov mic

câteva felii de praz

250 ml bulion

400 ml lapte

4 linguri amidon

coriandru

vegeta

piper

unt

cașcaval clasic

emmentaler

Categorii