Cannelonni de casa
Reteta culinara Cannelonni de casa din categoria Cannelloni. Specific Italia. Cum sa faci Cannelonni de casa
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cannelonni de casa
Le-am facut pentru prima data ...... super multumita de rezultat, voi face si reface .... in plus am respectat reteta italiana de origine. Pastele cannelloni au origini antice . Inainte pastele erau preparate cu apa, grâu și sare . Se taia aluatul obtinut în dreptunghiuri mari. O dată umplute erau rulate și apoi coapte. Sosul Bolognese este un sos foarte cunoscut din regiunea Bologna . El se bazează , în esență, pe un sos de rosii gătit cu ceapă și carne de vită. Este cunoscut pe plan internațional ca garnitura pentru spaghete, dar aceasta reteta nu corespunde tradiției din regiunea Bologna, unde este folosit în principal ca garnitura pentru pastele tagliatelles, pentru lasagna sau pentru mamaliga .
Ingrediente Cannelonni de casa
200 g de faina
2 oua
1 lingura rasa de ulei de masline
1 varf de cutit de sare
1 ceapa- 1 catel de usturoi
350 g carne de vită tocata
800 g sos de rosii de casa
1 cana de apa
2 lingurite de pasta concentrat de rosii
2 frunze de dafin
cimbru
ulei de masline
3 linguri faina
600 ml de lapte
30g unt
1 lingura cascaval ras
Sare și piper
+ 200 g cascaval ras