Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli, rulouri umplute cu diverse creme, deserturile preferate ale italienilor
Instructiuni de preparare Cannoli cu crema de vanilie
Taiati aluatul pâte feuilletée in fasii de 1 cm grosime
Pliati si rulati o foaie de aluminiu pentru a forma un mic cilindru.
Rulati cate o fasie de aluat in jurul cilindrului din folie de aluminiu avand grija ca aluatul sa nu depaseasca marginile acestuia.
Ungeti fiecare cannoli cu galbenus de ou, apoi presarati cu zahar pudra vanilat. Coaceti 20 minute la 180°C, apoi raciti.
Crema de vanilie : Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul vanilie. Bateti galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga treptat la amestecul de mai sus, apoi se varsa totul in craticioara.
Lasati sa se ingroase la foc mediu, amestecand constant. Luati de pe foc si acoperiti crema cu folie de plastic (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a nu se forma o pelicula). Lasati sa se raceasca.
Folosind un posh umpleti cu crema fiecare cannoli.
Gata! Ati reusit sa faceti cannoli cu crema de vanilie. Bravooo!
Ingrediente Cannoli cu crema de vanilie
1 pâte feuilletée
250 ml lapte
2 galbenusuri
1 baton de vanilie
60 gr zahar
30 gr faina de porumb
1 galbenus pentru ungere
zahar pudra vanilat