Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

 

  Sincer sa  va spun nu vad mare diferenta intre capelletti si tortellini. Doar de  marime. Treaba sta putin altfel. Bine ca avem Wikipedia sa ne lamureasca. Eu am gasit o reteta italieneasca cu sos de praz si jambon. De la acel sos cu praz la pireul cu pastai vazut la restaurant am ajuns la combinatie celor doua. Mor de dragul culorii nu alta. Zic ca se asorteaza cu primavara !!!

 

INGREDIENTE
250 gr capelletti umplute cu prosciutto 250 gr pireu de pastai verzi cu praz : https://www.bucataras.ro/retete/pireu-de-pastai-verzi-cu-praz-92516.html 150 gr felii jambon 150 gr jambon de casa 4 linguri ulei masline fasole fiarta si praz verde epentru decor sare piper Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt. Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant. Scoateti bucatile de jambon din tigaie cu o paleta. In aceeasi tigaie fierbinte turnati pireul de pastai si praz sa se incalzeasca. Diluati pireul cu 100 ml apa calda ca sa se subtieze. Cand sosul este cald se toarna capelletti in tigaie si se presara deasupra jambonul crocant. Decorati cu felii de praz si fasole verde. Condimentati cu piper negru macinat.

Buon Appetito !!!!

Ingrediente Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

250 gr capelletti umplute cu prosciutto

250 gr pireu de pastai verzi cu praz : https://www.bucataras.ro/retete/pireu-de-pastai-verzi-cu-praz-92516.html

150 gr felii jambon

150 gr jambon de casa

4 linguri ulei masline

fasole fiarta si praz verde epentru decor

sare

piper

Categorii