Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Reteta culinara Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

 

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta de legume si mai ales de vinete, am zis sa pregatesc altceva decat inainte si am cautat pe net. Am gasit tot felul de retete, am citit in mai multe locuri si am facut aceasta caponata care spune ca este mancare traditionala in Sicilia. L-am pregatit cu ce aveam la indemana si a iesit o tocanita minunata. Nu zic ca e reteta originala ca la mama ei acasa pentru ca nu am mancat niciodata ca sa pot face o comparatie, dar pot sa va spun ca a iesit o bunatate. Și că l-am pregătit de două ori într-o săptămână. „Rețete de suflet”

2 vinete potrivite putina sare 2 lg ulei pentru rumenire 1 bucată ceapă 1 tulpină de țelină și câteva frunze 2 catei de usturoi 1 ardei kapia 1 lgt oregano sare, piper dupa gust 3 roșii mari 1 lgt zahăr brun măsline verzi (am avut kalamata) patrunjel verde tocat 2 lg ulei de măsline toast pentru servire

Mai întâi spălați vinetele, tăiați coada, apoi feliați și tăiați cubulețe mici. Presara peste ele putina sare.

Încinge o cratiță cu 2 lb de ulei. Rumeniți cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, împărțiți-le în jumătate și rumeniți-le unul câte unul. Scoateți pe o farfurie de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Se spala rosiile si se taie bucatele. Aduceți la fierbere pentru a se înmoaie bine, apoi cerneți pentru a îndepărta coaja și semințele. Este pus deoparte.

Punem 2 lg ulei de masline in tigaia in care se rumenesc vinetele. Curățați ceapa și tăiați-o în julienne. Se caleste in ulei impreuna cu tulpina si frunzele de telina tocate marunt. Se adauga apoi oregano, usturoiul feliat si ardeiul kapia feliat. Se lasa sa fiarba impreuna si apoi se toarna sucul de rosii. Se echilibrează aciditatea cu zahărul brun apoi se adaugă măslinele. Se amestecă totul, se lasă să fiarbă câteva minute și se pun cubulețele de vinete. Se lasa pe foc aproximativ 15 minute sa fiarba cu sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga patrunjel verde tocat. Opriți focul și puneți capacul timp de 5 minute pentru a combina aromele.

Se serveste la temperatura camerei cu paine prajita.

Poftă bună!

Ingrediente Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

2 vinete potrivite

putina sare

2 lg ulei pt rumenit

1 buc ceapa

1 tija de telina si niste frunzulite

2 catei de usturoi

1 ardei kapia

1 lgt oregano

sare, piper dupa gust

3 rosii mari

1 lgt zahar brun

masline verzi (eu am avut kalamata)

patrunjel verde tocat

2 lg ulei de masline

paine prajita pentru servit

Categorii