Caprioara cu sos de merisoare si afine
Instructiuni de preparare Caprioara cu sos de merisoare si afine
Se pune carnea cu dafinul, ceapa si vinul intr-un castron si se lasa la marinat 24 ore. Se incinge tigaia la foc potrivit, apoi se adauga uleiul.Se scurge carnea, pastrand marinata.Se prajeste 10-15 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte, pana cand carnea este facuta.
Intre timp,se amesteca faina cu 3 linguri de marinata.Se amesteca compozitia cu restul de marinata, apoi se toarna totul intr-o cratita si se pune la fiert 1 minut.Se adauga fructele si se mai lasa 4-5 minute.Se inglobeaza bulionul de rosii si siropul de afine, se asezoneaza cu sare si piper..Se scoate foaia de dafin si se serveste caprioara stropit cu sos, iar ca garnitura se potriveste mamaliga sau cartofii piure.
Ingrediente Caprioara cu sos de merisoare si afine
500 g carne de cerb, dezosata
1 frunza de dafin
1 ceapa rosie, tocata
1 lingura ulei
250 ml vin rosu
1 lingura faina
100 g merisoare uscate, inmuiate in apa calda cu rom 50 g afine
50 ml bullion de rosii
50 ml sirop de afine sau merisoare
Sare si piper negru