Carbonnade Flamande-Petitchef
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.
Instructiuni de preparare Carbonnade Flamande-Petitchef
Taiati carnea in cuburi si dati-o prin faina. Intr-o cratita topiti si rumeniti carnea pana cand devine maro-auriu.
Apoi adaugati ceapa tocata, apoi buchetul garni si sezonati cu sare si piper. Adaugati berea si zaharul brun.
Ungeti painea(cu miere) cu mustar si taiati-o in cuburi, apoi adaugati-le peste carne si amestecati. Acoperiti si gatiti timp de 2 pana la 6 ore. Carnea trebuie sa se desprinda fasii.
Gata! Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.
Ingrediente Carbonnade Flamande-Petitchef
50 gr unt
1 kg carne de vita
50 gr faina
3 cepe
sare
piper
1 buchet garni
750 ml bere bruna
2 lingurite de zahar brun
100 gr paine cu miere
mustar