Carbonnade Flamande-Petitchef

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Timp de preparare 4 ore si 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Carbonnade Flamande-Petitchef

Taiati carnea in cuburi si dati-o prin faina. Intr-o cratita topiti si rumeniti carnea pana cand devine maro-auriu.

Apoi adaugati ceapa tocata, apoi buchetul garni si sezonati cu sare si piper. Adaugati berea si zaharul brun.

Ungeti painea(cu miere) cu mustar si taiati-o in cuburi, apoi adaugati-le peste carne si amestecati. Acoperiti si gatiti timp de 2 pana la 6 ore. Carnea trebuie sa se desprinda fasii.

Gata! Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Ingrediente Carbonnade Flamande-Petitchef

50 gr unt

1 kg carne de vita

50 gr faina

3 cepe

sare

piper

1 buchet garni

750 ml bere bruna

2 lingurite de zahar brun

100 gr paine cu miere

mustar

Categorii