Carnati de curcan

Reteta culinara din categoria Curcan. Cum sa faci Carnati de curcan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Carnati de curcan

 

Anul acesta am pregatit niste carnati mai usori, de curcan.

3 kg pulpa de curcan dezosata 700 gr slanina de porc sare dupa gust piper negru macinat dupa gust 1 capatana usturoi boia dulce 150 ml apa rece mate subtiri de porc

Taiem pulpa de curcan si slanina cubulete si le trecem prin masina de carne cu sita mai mica. Descojim usturoiul si il trecem prin presa marunta. Adaugam peste carnea tocata usturoiul maruntit, sare, piper si boiaua dulce .

Omogenizam bine compozitia turnand cate putina apa rece.

Acoperim vasul si dam carnea la rece pentru jumatate de ora.

Spalam bine matele de porc si le umplem cu compozitia cu ajutorul unei duze atasate la masina de tocat carne.

Dam carnatii la vant pentru 2-3 zile pentru a se usca usor.

Ingrediente Carnati de curcan

3 kg pulpa de curcan dezosata

700 gr slanina de porc

sare dupa gust

piper negru macinat dupa gust

1 capatana usturoi

boia dulce

150 ml apa rece

mate subtiri de porc

Categorii