Carnati in vin cu sos de mere

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carnati in vin cu sos de mere

Se da vinul in clocot intr-o cratita mica si se fierb carnatii, la foc mic, 10 min. Intre timp se curata ceapa si se da pe razatoare, se curata de coaja si de cotor merele, se taie in patru , apoi se feliaza. Se topeste incet o parte din unt intr-o tigaie; se aduc carnatii din cratita, pastrand vinul in care au fiert, si se prajesc la foc mic, pana se rumenesc. Intre timp, se adauga jumatatea de ceapa in vin impreuna cu merele, se toarna o cescuta de apa, se adauga zaharul, scortisoara si restul de unt. Se da amestecul in clocot, se face focul mic si se fierbe incet pana ce merele se fragezesc, iar lichidul capata consistenta unui sirop. Se servesc carnatii cu acest sos de mere. Se poate servii cu piure de cartofi, salata verde si ceapa glasata sau varza de Bruxelles calita.

Ingrediente Carnati in vin cu sos de mere

300 ml vin alb sec

250 gr carnati de porc

1/2 ceapa alba

2 mere de desert crocante

70 gr unt la temperatura camerei

2 linguri zahar

1/2 baton scortisoara

Categorii