Carne de curcan la punga, in cuptor
Reteta culinara Carne de curcan la punga, in cuptor din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Carne de curcan la punga, in cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carne de curcan la punga, in cuptor
Fiind carne de curcan crescut la tara, procesul de gatire este mai lung si pentru asta am ales sa folosesc punga pentru cuptor pentru a se gati mai repede. Pe langa carne am facut o garnitura de cartofi aromati, o salata de rosii cu fetta si un sos tzatziki. Un deliciu!
INGREDIENTE
Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa.
Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate cu o ora inainte de a baga carnea la cuptor. Intre timp se mai maseaza carnea, se intoarce si pe partea cealalta.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. In tava cuptorului se asaza punga cu carne si se lasa pentru o ora. Se incearca carnea si daca mai este nevoie, se mai lasa in punga pentru inca o jumatate de ora.
Intre timp se curata cartofii si se taie in 4 sau 6, in functie de cat de mari sunt. Se stropesc cu ulei si se presara sare, piper si rozmarin maruntite la rasnita.
Se asaza cartofii in tava cuptorului si se scoate carnea din punga, asezandu-se printre cartofi. Se toarna si sucul de pe carne, din punga. Se da la cuptor pana sunt facuti cartofii si carnea este frumos rumenita.
Se serveste cu o salata sau sos tzatziki.
Pofta buna!
Ingrediente Carne de curcan la punga, in cuptor
2 buc carne de curcan ( o pulpa intreaga taiata in doua si o aripa)
1 lgt sare
1 lgt piper macinat
1/2 lgt boia iute
1 lgt ghimbir macinat
1 lgt condimente pentru pui
30 ml ulei de masline
100 ml vin alb
cartofi noi pentru garnitura
condimente (sare, piper, rozmarin)
ulei