Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Se spala bine carnea si se pune la prajit intr-o lingura de ulei incins. Se rumeneste pe ambele parti. Turnati peste ea o cana de 250 grame apa calduta si lasati-o la fiert impreuna cu o foaie de dafin, piper, cimbru si 2 catei de usturoi fara coaja, striviti cu latul cutitului si putina sare. Intre timp, curatati cartofii de coaja. Ii spalati si ii puneti la fiert cu putina sare. Puneti o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si cand apa clocoteste dati drumul in ea pastailor de fasole verde. Din cartofi se face piureul clasic frecat cu unt si il puneti imediat in inelul din inox pe farfuria in care veti serviti mancarea. Scurgeti fasolea bine de apa si asezati o parte din ea in inel peste cartofi. Asezati carnea in farfurie si scoateti inelul. Se toarna cu lingura sosul (strecurat de mirodenii) lasat de carne, peste garnitura. Se servestte cu muraturi.

Ingrediente Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Pentru 2 portii

450 grame carne de pasare

4 cartofi albi

mijlocii

80 grame fasole pastai

30 grame unt

sare

1 lingura ulei floarea soarelui

o crenguta de cimbru

piper negru macinat

o foaie de dafin

2 catei de usturoi

muraturi

Categorii