Carne de pasare cu paste fainoase facute in casa

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carne de pasare cu paste fainoase facute in casa

Pastele fainoase: Eu am dublat reteta pentru 4 persoane. Se cerne faina, se adauga oul si cele trei jumatati de coaja de ou pline cu apa, sare. Se framanta un aluat care se intinde in foaie subtire, se da forma dorita, eu am ales sa fac fundite, dreptunghiuri mici la mijloc stranse cu degetele, formand fundita. Se lasa la uscat pe planseta, apoi se fierb 10 minute in apa clocotita cu sare. Carnea cu sos: Se dezoseaza carnea, se toaca, eu am folosit satarul, dar se poate toca si la masina. Calim doua cepe tocate marunt, usturoiul taiat marunt. Separat calim carnea pana cand sucul propriu s-a evaporat, amestecam apoi cu ceapa, condimentele, si la final rosiile taiate marunt, impreuna cu sucul sau bulionul din conserva. Eu am folosit o tigaie teflonata pentru a nu adauga ulei la calirea carnii. Pentru ceapa am folosit doua linguri de ulei si 50 ml apa. Se amesteca pastele trecute prin jet de apa rece cu carnea cu sos. Eu spun ca e simplu si gustos, sper sa nu gresesc!

Ingrediente Carne de pasare cu paste fainoase facute in casa

paste fainoase:

1 ou

apa

cat intra in jumatate de coaja de ou

de trei ori

250 gr faina

aproximativ

sare

carne de pasare cu sos:

pieptul de pui si copanele

2 cepe potrivite

o cutie rosii in bulion

sare

piper

oregano

2 catei usturoi

Categorii