Carne de porc în sos caramel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carne de porc în sos caramel

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei. Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si deglasaţi cu oţet de vin. Lăsaţi să dea în clocot, amestecând cu o lingură să se desprindă tot de pe tigaie. Adăugaţi 2 linguri de miere. Când caramelul începe să se facă, adăugaţi supa de găină(din cub). Puneţi şi sos de soia sau Teriaki. Amestecaţi si adăugaţi carnea. Ea trebuie doar să fie cuprinsă în lichid.. Lăaţi să mai clocotească puţin la foc mic, asezonaţi dacă mai trebuie cu sare şi pier, ardei iute, dacă doriţi. Am servit cu cartofi sotaţi cu rozmarin. Merg bine cu orez sau paste, cu o salată verde.

Ingrediente Carne de porc în sos caramel

- 1 kg de carne de porc

- 3 cepe mari

- 3 linguri de oţet de vin

- 2 linguri de miere

- 100 ml de supă de găină

Ulei

Sare

piper

Curry

Sos de soia

Categorii