Carne de vita a la Berna

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carne de vita a la Berna

Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.

Ingrediente Carne de vita a la Berna

750 gr. carne de vita (pulpa)

2 linguri de faina

1 cutie mica bulion

4 cepe mari

2 catei de usturoi

o cana cu vin rosu

1 cana zeama de lamiie

300 gr. cartofi

300 gr. morcovi

3 foi de dafin

4 cuisoare

o lingurita boia de ardei

putin zahar

sare

piper

Categorii