Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana

Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana - Iata cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Iata o mancare traditionala din Botswana numita Seswaa. Mi-a placut foarte mult si este interesanta caci carnea este gatita de 2 ori : fiarta in apa la cuptor in cocota acoperita si apoi maruntita si prajita la tigaie. Foarte buna aceasta mancare de Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana, a fost apreciata de toti. https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/carne-de-vita-inabusita-botswana.html
Ingrediente Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana 700 gr de carne vita taiata cuburi (pulpa, gulas etc) cimbru uscat +1 foaie de dafin 1 ceapa tocata marunt (am pus rosie) 2 catei de usturoi tocati ulei sare, piper paprika afumata, boia de ardei 1 lingura concentrat de rosiiCum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de dafin si cimbrul uscat.
Acoperiti si dati la cuptor timp de 2h -2h30 la 180 °C.
Scoateti din cuptor, scurgeti carnea si taiati-o fasii subtiri. Pastrati supa lasata.
Incalziti o tigaie cu cateva linguri de ulei.
Prajiti ceapa, usturoiul cu un pic de parika afumata.
Adaugati carnea maruntita si colorati-o. Am pus un pic de supa si o lingura de concentrat de rosii si am lasat sa scada si sa se caramelizeze.
Trebuie sa fie un pic crocanta . Asezonati: boia de ardei, sare , piper.
Pueti servi cu mamaliga africana Ugali- aveti aici reteta.
Minunata cu paste, cartofi... etc Putem servi si alaturi de salata de rosii sau muraturi asortate. Recomandam si gulas de vita
Condimentati-o dupa gustul dvs.
Ingrediente Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Ingrediente Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
700 gr de carne vita taiata cuburi (pulpa, gulas etc)
cimbru uscat +1 foaie de dafin
1 ceapa tocata marunt (am pus rosie)
2 catei de usturoi tocati
ulei
sare, piper
paprika afumata, boia de ardei
1 lingura concentrat de rosii