Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa

Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa - Cum se prepara Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa: Taie vinetele in felii de maxim 1 cm

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa

 

Cand eram copil, bunica mea care era grecoaica, ne facea in fiecare vara musaca de vinete. Avea reteta ei si iesea tare gustoasa. Prajea feliile de vinete, carnea o scadea bine, iar sosul era o spuma pufoasa si delicioasa. Astazi va impartasesc reteta asa cum am invatat eu sa o fac. Pentru aceasta Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa, am folosit urmatoarele ingrediente: vinete, carne tocata, lapte, oua, faina, nucsoara.

Ingrediente Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa: 1 vanata mare 600 g carne tocata de vita sau de porc (sau amestec) 2 cepe, tocate fin 2-3 catei de usturoi, tocati fin 100 ml vin rosu (optional) ulei de masline Sare si piper dupa gust bechamel: 50 g unt 50 g faina 500 ml lapte 2 oua Sare, piper si nucsoara dupa gust

Cum se prepara Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa:

Taie vinetele in felii de maxim 1 cm grosime.

Presara sare pe feliile de vinete si lasa-le la scurs intr-o strecuratoare timp de 20 de minute pentru a elimina amareala.

Clateste vinetele cu apa rece si usuca-le cu prosoape de hartie.

Prajeste feliile de vinete intr-o tigaie cu ulei de masline pana devin usor aurii pe ambele parti. 

Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si usturoiul in putin ulei de masline pana devin translucide.

Adauga carnea tocata si gateste pana cand este bine rumenita.

Adauga putin vin rosu (daca folosesti), sare, piper. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, pana cand sosul se ingroasa si aromele se combina bine.

Intr-o cratita, topeste untul si adauga faina. Gateste amestecul timp de 1-2 minute, amestecand constant.

Adauga treptat laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbe sosul la foc mic pana se ingroasa.

Ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Adauga ouale batute, sarea, piperul si nucsoara, amestecand bine.

Intr-o tava de copt, pune un strat generos de vinete prajite.

Adauga umplutura de carne, apoi toarna sosul bechamel deasupra.

Coace musacaua in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 de minute, pana cand devine aurie si frumos rumenita deasupra.

Lasa musacaua sa se raceasca putin inainte de a o taia, pentru a se putea portiona mai bine. 

Incearca si reteta de Musaca de cartofi sau varianta de Musaca de post cu ciuperci.

Iti recomandam si reteta de Musaca cu vinete coapte si piept de pui.

 

Ingrediente Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa

Ingrediente Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa:

1 vanata mare

600 g carne tocata de vita sau de porc (sau amestec)

2 cepe, tocate fin

2-3 catei de usturoi, tocati fin

100 ml vin rosu (optional)

ulei de masline

Sare si piper dupa gust

bechamel:

50 g unt

50 g faina

500 ml lapte

2 oua

Sare, piper si nucsoara dupa gust

Categorii