Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Reteta culinara Cartofi copti cu fistic si sos de leurda din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Cartofi copti cu fistic si sos de leurda
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi copti cu fistic si sos de leurda
Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina. Este rapid, gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului . Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg. O gatesc cu spanac si urzici sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc des in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii. Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene, albe si violet simti cum te umpli de energie. De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun.
Ingrediente Cartofi copti cu fistic si sos de leurda
-500 gr cartofi rosii
-50 gr fistic
-50 gr parmezan razuit
-sare
-piper
-1 lingura ulei
Sos:
-o mana buna de leurda
-1 avocado
-1 lamaie
-2 linguri ulei masline