Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor

Reteta culinara Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor

 

Am făcut zilele trecute o mâncare ușoară și economică, folosind ardei capia copți de la congelator. A fost o mâncare foarte bună, preparată fără prăjeli și pe care am servit-o fiecare cu câte 2-3 linguri de smântână naturală. N-a fost o mâncare de post, pentru că am adăugat un ou și produse lactate, dar a fost ceea ce s-ar putea numi ”o tranziție culinară” de la mâncarea ”de frupt”, la aceea ”de dulce”. Am preparat această mâncare ca pe o musaca de cartofi, dar am evitat să folosesc această denumire, ca să nu intru în conflict cu definiția de dicționar...

 

INGREDIENTE
8-10 cartofi roz 9-10 ardei capia copți 2 cepe roșii 6 căței de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 1 linguri de pesmet 1 ou 200 ml de smântână grasă 100 grame de cașcaval răzuit sare piper 1 legătură de frunze de pătrunjel

Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe care-l lasă.

Când ardeii copți s-au decongelat total și s-au scurs de lichid, se taie julienne.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se taie peștișori.

Se spală cartofii și apoi se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se decojesc și se taie rondele.

Într-o tavă termorezistentă se toarnă uleiul, se presară uniform pesmetul și apoi se pune primul strat de rondele de cartofi (o jumătate din cantitate).

Se condimentează cu sare și piper și apoi se pune o jumătate din cantitatea de ceapă și usturoi.

Se adaugă ardeii capia tăiați julienne și se distribuie deasupra restul de ceapă și usturoi.

Se acoperă totul cu ultimul strat de rondele de cartofi, care se condimentează, de asemenea, cu sare și piper.

Se mixează oul cu smântâna și se toarnă uniform pe toată suprafața preparatului.

Deasupra se răzuiește cașcavalul și apoi se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos. Atunci se scoate preparatul din cuptor, se presară pătrunjel tocat, se porționează și se servește imediat, cu smântână alături.

Ingrediente Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor

8-10 cartofi roz

9-10 ardei capia copți

2 cepe roșii

6 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

1 linguri de pesmet

1 ou

200 ml de smântână grasă

100 grame de cașcaval răzuit

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii