Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

Reteta culinara Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa este o adaptare la ce am vazut eu prezentata la tv aici intr-o dimineata la o emisiune culinara. Prezentau un carnacior special din Lyonez cu fistic , o minunatie…eu pentru ca nu am gasit inca renumitul carnacior am adaptat reteta la ingredientele care le aveam si am folosit boudin blanc, un carnacior foarte aromat cu o textura uniforma si foarte lejera. Daca va tenteaza reteta puteti sa il inlocuiti cu ce aveti la indemana lasati-va purtati de val, asta e farmecul in bucatarie.

Ingrediente Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

 Avem nevoie de

3-4 cartofi care nu se zdrobesc la fiert,

cateva fire de ciboulette (ceapa ciorii cum ii zice in Romania, am vazut la Cora in Ro )

o ceapa mica echalote,

cateva bucatele de unt,

o lingurita de ulei de masline,

sare,

piper,

un carnacior ( boudin blanc am pus eu) .

Pt dressing :

2 linguri de otet balsamic,

o lingurita ulei masline,

o lingurita de patrunjel tocat fin,

sare,

piper.

Categorii