Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc
Reteta culinara Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc
Va prezint o reteta simpla si delicioasa este o adaptare la ce am vazut eu prezentata la tv aici intr-o dimineata la o emisiune culinara. Prezentau un carnacior special din Lyonez cu fistic , o minunatie…eu pentru ca nu am gasit inca renumitul carnacior am adaptat reteta la ingredientele care le aveam si am folosit boudin blanc, un carnacior foarte aromat cu o textura uniforma si foarte lejera. Daca va tenteaza reteta puteti sa il inlocuiti cu ce aveti la indemana lasati-va purtati de val, asta e farmecul in bucatarie.
Ingrediente Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc
Avem nevoie de
3-4 cartofi care nu se zdrobesc la fiert,
cateva fire de ciboulette (ceapa ciorii cum ii zice in Romania, am vazut la Cora in Ro )
o ceapa mica echalote,
cateva bucatele de unt,
o lingurita de ulei de masline,
sare,
piper,
un carnacior ( boudin blanc am pus eu) .
Pt dressing :
2 linguri de otet balsamic,
o lingurita ulei masline,
o lingurita de patrunjel tocat fin,
sare,
piper.