Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor
Reteta culinara Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor
O mancare usoara, de vara.
INGREDIENTE
Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat. Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie. Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline. Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi. I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat ciupercile si amestecul de ierburi si usturoi. Am amestecat bine totul. Intr-o tava am pus rosiile cu sosul de rosii. Am adaugat deasupra si cartofi si celelalte din bol. Am presarat pe deasupra rozmarin uscat. Am dat tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit frumos. Se scot din cuptor si se servesc. Pofta buna!
Ingrediente Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor
3 catei usturoi
6 cartofi mari
290 g conserva ciuperci taiate champinion
400 g rosii pasate
3 linguri ulei de masline
cateva crengute cimbru
cateva frunze salvie
rozmarin uscat
sare
piper