Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor

Reteta culinara Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor

 

O mancare usoara, de vara.  

 

INGREDIENTE
3 catei usturoi 6 cartofi mari 290 g conserva ciuperci taiate champinion 400 g rosii pasate 3 linguri ulei de masline cateva crengute cimbru cateva frunze salvie rozmarin uscat sare piper

Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat. Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie. Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline. Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi. I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat ciupercile si amestecul de ierburi si usturoi. Am amestecat bine totul. Intr-o tava am pus rosiile cu sosul de rosii. Am adaugat deasupra si cartofi si celelalte din bol. Am presarat pe deasupra rozmarin uscat. Am dat tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit frumos. Se scot din cuptor si se servesc. Pofta buna!

Ingrediente Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor

3 catei usturoi

6 cartofi mari

290 g conserva ciuperci taiate champinion

400 g rosii pasate

3 linguri ulei de masline

cateva crengute cimbru

cateva frunze salvie

rozmarin uscat

sare

piper

Categorii