Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Cartofii si dovleacul se curata de coaja si se taie felii. Slanina se taie si ea, feliiute. Dupa care se aseaza intr-o tava termorezistenta, un rand de cartofi, un rand de dovleac, un rand de slaninuta si tot asa, pana la folosirea tuturor ingredientelor. Ultimul rand ar trebui sa fie de cartofi. Eu n-am pus sare peste cartofi si dovleac, pentru ca slaninuta e sarata, dar daca slanina voatra nu e asa sarata, ar trebui sa adaugati putina sare. Cand ati terminat cu toate ingredientele, se pune o folie peste tava si se da la cuptor, pana cand atat cartofii cat si dovleacul, sunt moi. Inainte de a scoate, tava din cutor, trebuie luata folie de aluminiu, asa incat sa se rumeneasca cartofii.

Ingrediente Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

-6 cartofi

-400g dovleac

-o bucata de slanina

-sare ( optional)

Categorii