Cartofi cu usturoi verde- la cuptor

Reteta culinara Cartofi cu usturoi verde- la cuptor din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Cartofi cu usturoi verde- la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi cu usturoi verde- la cuptor

 

  Am pregătit rapid acești cartofi. Gustul bun a fost dat de primul usturoi de primăvară. În plus, am folosit ardeiul kapia care mi-a stat în cale. Ce-i drept, regimul termic al preparatului a fost sinuos, dar pana la urma a iesit ceva bun.  Am pregatit si cartofii in acelasi timp cu o tava de peste. Unii au servit doar cartofi, alții au servit amândoi.

1 kg de cartofi 1 ardei kapia mic 1 sfoară ceapă verde 1 mână de pătrunjel verde 2 catei de usturoi verde 4 linguri ulei fulgi de chilli sare Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Tăiem cartofii mai subțiri pentru a găti mai repede [doar foamea ne înghesuia: D]. Tăiați kapia în cuburi. Tăiați usturoiul și ceapa. Amestecați cartofii cu sare, ulei, piper și verdeața pregătită. Din patrunjel am pus la inceput doar coditele tocate. Se presara deasupra cu fulgi de ardei iute. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 280 de grade. În 10 minute cartofii au fost crocanți deasupra și pe jumătate cruzi pe fund. Am intors cartofii si am redus temperatura la 205 grade. Am mai pregatit inca 15 minute la aceasta temperatura. La servire, am presarat deasupra restul de patrunjel verde. Poftă bună !!!

Ingrediente Cartofi cu usturoi verde- la cuptor

1 kg cartofi

1 ardei kapia mic

1 fir ceapa verde

1 manuta de patrunjel verde

2 fire usturoi verde

4 linguri ulei

fulgi de chilli

sare

Categorii