Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu o lingura, scobim miezul pe care-l punem intr-un castron. Avem grija sa nu rupem marginea cartofului. Ceapa o tăiem marunt și o călim foarte putin împreuna cu sunca. Peste miezul de cartof adaugam celelalte ingrediente (mai putin cascavalul), asezonam cu sare si piper după gust și amestecam. Umplem cartofii și-i bagam din nou la cuptor, pentru 20 minute. La jumatatea timpului, scoatem tava și presaram cascavalul ras peste cartofi. Pot fi serviti ca si garnitura , alături de o friptura cu putin sos de iaurt si usturoi, sau pot fi serviti ca fel principal alaturi de o salata generoasa.

Ingrediente Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

2 cartofi (mai marisori)

100 gr sunca taiata cubulete

100 gr branza de vaci

1 ceapa

50 gr cascaval ra

sare

piper

cimbru

Categorii