Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post
Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post - Cum se prepara acesti Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post
Cartofii dulci sunt o alegere delicioasă și sănătoasă, plini de nutrienți și savoare. Sunt bogați în fibre, vitamine și antioxidanți, având un gust ușor dulceag care se potrivește perfect atât în preparate sărate, cât și dulci. Astazi va prezint cea mai simpla varianta pentru a-i prepara in varianta de post. Pentru a pregati acesti Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post, sunt necesare putine ingrediente: cartofi dulci, cimbru, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post: 2-3 cartofi dulci mari 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cimbru uscat (sau proaspat, dupa preferinta) Sare si piper, dupa gust ½ lingurita usturoi granulat (optional)Cum se prepara acesti Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Curata si taie cartofii dulci in cuburi potrivite.
Amesteca intr-un bol ulei de masline, cimbru, sare, piper si pudra de usturoi daca folosesti. Toarna sosul obtinut peste cartofi si amesteca bine.
Asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.
Coace timp de 25-30 de minute. amestecand la jumatatea timpului, pana devin usor crocanti pe margini.
Serveste-i simpli sau alaturi de un sos preferat!
Incearca si reteta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustosi sau reteta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.
Iti recomandam si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura grozava.
Ingrediente Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post
Ingrediente Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post:
2-3 cartofi dulci mari
2 linguri ulei de masline
1 lingurita cimbru uscat (sau proaspat, dupa preferinta)
Sare si piper, dupa gust
½ lingurita usturoi granulat (optional)