Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa

Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa - Iata cum se prepara Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa

 

  Cartofii dulci la cuptor sunt o alegere delicioasa si sanatoasa pentru o varietate de mese. Acesti tuberculi portocalii sunt bogati in nutrienti esentiali, precum fibre, vitaminele A si C, si antioxidanti. Coacerea cartofilor dulci intensifica dulceata lor naturala, oferind o textura moale in interior, cu o crusta crocanta la exterior. Prepararea lor este simpla, necesitand doar cateva ingrediente de baza, iar versatilitatea lor ii face potriviti atat ca garnitura, cat si ca fel principal sau desert. Indiferent de ocazie, Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa sunt o alegere care combina gustul cu beneficiile pentru sanatate.

Ingrediente Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa 3-4 cartofi dulci medii 2-3 linguri de ulei de masline 1-2 crengute de rozmarin proaspat (sau 1-2 lingurite de rozmarin uscat) 2-3 catei de usturoi (optional) Sare si piper, dupa gust

Cum se prepara Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa

Preincalzeste cuptorul: Incalzeste cuptorul la 200°C (400°F). Pregateste cartofii dulci: Spala si curata cartofii dulci. Poti sa-i lasi sau sa-i indepartezi coaja, in functie de preferinta. Taie cartofii dulci in cuburi de aproximativ 2-3 cm sau in felii, daca preferi. Condimenteaza cartofii: Intr-un bol mare, amesteca cuburile de cartof dulce cu uleiul de masline, sare, piper si, daca doresti, paprika sau alte condimente. Daca folosesti usturoi, poti sa-l toci marunt si sa-l adaugi in bol. Adauga rozmarinul: Rupe ramurile de rozmarin in bucati mici si adauga-le in bol. Amesteca bine pentru a se distribui uniform. Coace cartofii: Asaza cuburile de cartof dulce pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat, pentru a se coace uniform. Coace cartofii in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand devin aurii si crocanti la exterior si moi la interior. Serveste: Scoate cartofii dulci din cuptor si lasa-i sa se raceasca cateva minute inainte de a-i servi. Se pot servi alaturi de o friptura de pui si o salata. Recomandam si salata de cartofi dulci.

Ingrediente Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa

Ingrediente Cartofi dulci la cuptor reteta sanatoasa si delicioasa

3-4 cartofi dulci medii

2-3 linguri de ulei de masline

1-2 crengute de rozmarin proaspat (sau 1-2 lingurite de rozmarin uscat)

2-3 catei de usturoi (optional)

Sare si piper, dupa gust

Categorii