Cartofi fierți în smântână

Fripturica la alegere

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cartofi fierți în smântână

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt împreună cu rozmarinul curățat de pe crenguță pentru maxim 1 minut. Adăugăm cartofii, smântâna și aprox 200 ml apă (apă mai adăugăm cât să acopere cartofii). Se fierb la foc potrivit pentru 20 minute, apoi se dau încă 15 minute la cuptor. O garnitură excelentă la orice friptură! Poftă bună!

Ingrediente Cartofi fierți în smântână

1 kg cartofi roșii,

400 ml smântână lichidă,

2 linguri ulei de măsline,

5 căței de usturoi,

o crenguță rozmarin,

sare,

piper.

Categorii