Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce? Simplu! Daca tot se baga la cuptor toata compozitia, de ce am fierbe ouale in prealabil. Mai mult de atat, ouale crude adaugate in compozitie vor ajuta cartofii sa se lege intr-un fel de budinca. Se curata cartofii si se taie felii. Apoi se fierb usor, maxim 5 minute (doar in cateva clocote). Se bat ouale si apoi se amesteca impreuna cu cele trei feluri de branza si cu smantana. Se unge o tava cu putin ulei (sau unt) si se aseaza un strat de cartofi, un strat de compozitie si inca un strat de cartofi. Se pastreaza 3 -4 linguri de compozitie pentru a unge stratul de cartofi de la suprafata. Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Cand s-a format o crusta usor rumenita, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute la racit, inainte de a fi serviti. Eu am folosit cartofii frantuzesti ca si garnitura alaturi de o friptura brasoveana de vita si o salata de morcovi, telina si sfecla rosie cu dresing preparat cu iaurt grecesc (se vede ca sunt fan iaurt grecesc).

Ingrediente Cartofi frantuzesti fara oua fierte

1,5 kg cartofi

300 gr branza de vaci slaba

200 gr branza telemea

100 gr branza de oaie maturata

200 gr smantana slaba (12% grasime) sau iaurt grecesc (10% grasime)

4 oua nefierte

Categorii