Cartofi la cuptor cu usturoi şi mărar

Reteta culinara Cartofi la cuptor cu usturoi şi mărar din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi la cuptor cu usturoi şi mărar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi la cuptor cu usturoi şi mărar

 

O garnitura delicioasa care poate fi preparata cu usurinta. Cartofii astfel pregătiți sunt mai gustoși și mai sănătoși decât cei prăjiți. 

1 kg de cartofi 3-4 catei de usturoi câteva crengute de mărar proaspăt 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura faina de porumb putina boia dulce putin cimbru putin oregano sare piper

Dovleceii se curăță, se dau prin răzătoare și se taie în sferturi. Pune cartofii într-o oală cu apă timp de 10 minute. Scurgeti cartofii si amestecati cu uleiul de masline, faina de porumb, boia de ardei, cimbru, oregano, sare si piper. Puneti cartofii asezonati intr-o tigaie. Cartofii nu trebuie suprapusi, ci trebuie asezati intr-un singur strat. Le-am înghesuit puțin. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180 de grade C pentru 30 de minute. După 30 de minute, îndepărtați folia și întoarceți cartofii. Se da din nou tava la cuptor pentru încă 15 minute sau până când cartofii sunt bine rumeniți. La final se adauga usturoiul zdrobit si mararul tocat marunt. 

Ingrediente Cartofi la cuptor cu usturoi şi mărar

1 kg cartofi

3-4 căţei de usturoi

câteva fire de mărar proaspăt

2 linguri ulei de măsline extravirgin

1 lingură cu mălai

puţină boia dulce

puţin cimbru

puţin oregano

sare, piper

Categorii