Cartofi noi, copti si picanti

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi noi, copti si picanti

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi noi, copti si picanti

 

  Cartofii acesti au iesit senzationali. Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu o salata mare alaturi. Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin. Ultima data cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

 

INGREDIENTE
1.5 kg cartofi noi 100 ml ulei masline 1 lingura usturoi granulat 1 lingurita pasta de ardei iute 1 crenguta rozmarin 1 foaie dafin verde 1 varf cutit pudra turmeric 1 legatura mica patrunjel verde piper negru macinat sare roz de Himalaya Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi . Taiati cartofii in felii mari de-a lungul . Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin Amestecati cartofii cu ulei si restul ingredientelor pregatite . Tava cu cartofi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius . In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii . La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime . Pofta buna !!!

Ingrediente Cartofi noi, copti si picanti

1.5 kg cartofi noi

100 ml ulei masline

1 lingura usturoi granulat

1 lingurita pasta de ardei iute

1 crenguta rozmarin

1 foaie dafin verde

1 varf cutit pudra turmeric

1 legatura mica patrunjel verde

piper negru macinat

sare roz de Himalaya

Categorii