Cartofi noi,copti si picanti

Reteta culinara Cartofi noi,copti si picanti din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi noi,copti si picanti

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi noi,copti si picanti

 

  Cartofii acesti au iesit senzationali . Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu osalata mare alaturi . Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin . Ultima data  cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

 

INGREDIENTE
1.5 kg cartofi noi 100 ml ulei masline 1 lingura usturoi granulat 1 lingurita pasta de ardei iute 1 crenguta rozmarin 1 foaie dafin verde 1 varf cutit pudra turmeric 1 legatura mica patrunjel verde piper negru macinat sare roz de Himalaya Cartofii noi se pun la hidratat in apa . Coja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi . Taiati cartofii in felii mari de-a lungul . Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin Amestecati cartofii cu ulei si restul ingredientelor pregatite . Tava cu cartofi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius . In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii . La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime . Pofta buna !!!

Ingrediente Cartofi noi,copti si picanti

1.5 kg cartofi noi

100 ml ulei masline

1 lingura usturoi granulat

1 lingurita pasta de ardei iute

1 crenguta rozmarin

1 foaie dafin verde

1 varf cutit pudra turmeric

1 legatura mica patrunjel verde

piper negru macinat

sare roz de Himalaya

Categorii