Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

Reteta culinara Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

 

În fiecare an, când apar cartofi noi pe piață, este o bucurie să ne răsfățăm papilele gustative cu aceste trufe simple, dar atât de bune! Mai întâi ne săturam de cartofi noi pregătiți în tigaie și stropiți cu mult mărar, apoi încercăm și alte rețete. De data aceasta am pregatit niste cartofi noi la cuptor cu branza. Le-am fiert pentru a-și păstra gustul natural, dulce. Cu telemeaua atat de buna in orice combinatie si cu branza care se topeste si da un gust minunat preparatelor, pot spune ca si cu acest preparat ne-am „mangâit” gustul.

1 kg de cartofi noi 300 de grame de lapte de vacă 100 de grame de brânză rasă (emmentaler) 100 ml de smântână 2 linguri pesmet 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 sau sare piper 1 legatura de marar (patrunjel)

Scurgeti bine telemea si taiati cubulete.

Brânza se dă prin răzătoarea mare.

Cartofii noi se curata, se spala si se taie in cuburi mai mari.

Amesteca oul cu crema pana se omogenizeaza.

Se unge cu ulei o tigaie termorezistenta, se presara pesmet si apoi se pune jumatate din cantitatea de cartofi. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se adauga telemea taiata cubulete.

Se pune al doilea strat de cartofi, se condimenteaza, se toarna peste smantana amestecata cu oul si apoi se presara branza rasa.

Acoperiți oala cu un capac și coaceți la foc mediu pentru cel puțin 30 de minute. Apoi dați capacul și lăsați cartofii la cuptor încă 15-20 de minute, să scadă lichidul, să topească brânza și să se rumenească ușor cartofii. Se scoate apoi tava din cuptor, se portioneaza preparatul, se presara cu marar tocat (patrunjel) pregatit in prealabil si se serveste imediat.

Preparatul este foarte bun chiar daca este reincalzit.

Ingrediente Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

1 kg de cartofi noi

300 grame de telemea de vaci

100 grame de cașcaval răzuit (emmentaler)

100 ml de smântână

2 linguri de pesmet

2 linguri de ulei de floarea soarelui

1 ou

sare

piper

1 legătură de mărar (pătrunjel)

Categorii

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t